MESNI IZDELKI

Največji poudarek dajemo predelavi mesa v kakovostne izdelke. Predelujemo svinjsko, konjsko in divjačinsko meso. Vse je pripravljeno na tradicionalen način, po receptih naših pradedov.

Izdelki zorijo na klasičen način v doma izdelanih prostorih za ta namen. Prav tako se postopek soljenja in razsoljevanja izvaja na klasičen način, s suhim in mokrim razsoljevanjem. Zorenje je pri klasičnem načinu dolgotrajen postopek, zato včasih določenega izdelka nimamo na voljo. Vsi suhomesnati izdelki so iz kontroliranega porekla.

V ponudbi imamo več vrst suhih salam: klasično suho salamo, divjačinsko suho salamo, konjsko suho salamo, papricirano suho salamo in salamo »špehovko«. Zadiši tudi po pečenicah, pikantnih »vražjih« klobasah, krvavicah, jetrnih klobasah, tlačenki in po prekajenem mesu. V naši ponudbi so tudi domači mleti ocvirki v masti, rezani suhi ocvirki, suhi mesnati ocvirki »čvarki«, svinjska mast, različne vrste namazov, zaseka s papriko ali brez nje, jetrna pašteta.

Naša posebna ponudba so izdelki, panceta, pršut, suha klobasa, ledja, salama “špehovka”, ocvirki in mast, ki so pripravljeni iz vrste prašiča mangulica.

kmetija_gnidica_galerija_susenje_suhe_salame
kmetija_gnidica_suhomesnati_izdelki_ocvirki_v_masti
kmetija_gnidica_galerija_prekajevalnica