O NAS

Nahajamo se na levem bregu reke Save, med Sevnico in Blanco, natančneje v Lončarjevem Dolu. Tukaj živimo in kmetujemo tri generacije: dedek Tone in babica Jožica, gospodar Jože z ženo Branko ter najmlajša generacija; hči Petra in sin Urban. Glavni dejavnosti na kmetiji sta konjereja in prašičjereja. Najbolj smo prepoznavni po prašičih pasme mangulica, ki se vse leto pasejo na okoliških pašnikih. S predelavo suhomesnatih izdelkov za lastno uporabo se je začel ukvarjati že dedek Tone, intenzivno pa se s proizvodnjo in prodajo na tržnicah ukvarjamo od leta 2008. Poleg predelave mesa se na kmetiji ukvarjamo tudi s peko domačega kruha v krušni peči na drva ter s peko potic in drugih pekarskih izdelkov. Vsi naši izdelki so izdelani doma, najdete pa jih lahko v več trgovinah in tržnicah v Sloveniji.

Na kmetiji se ukvarjamo s predelavo mesa na tradicionalen način in s peko kruha v krušni peči na drva. Pečemo potice in pripravljamo krofe ter izdelujemo testenine. Turistom ob predhodni najavi na našo kmetijo, predstavimo in jim pripravimo degustacijo naših izdelkov. Otrokom iz vrtcev in šol pa pokažemo pripravo in peko kruha na tradicionalen način.

kmetija_gnidica_o-nas_trznica

KJE NAS LAHKO NAJDETE

Izdelke je mogoče kupiti od torka do sobote na ljubljanski tržnici BTC in vsako soboto na tržnici Kamnik. Vsak prvi petek nas najdete tudi na sejmu v Laškem, na parkirišču čez Savinjo, vsako prvo soboto pa na sejmu v Sevnici.

Delovni čas:
– Tržnica BTC (torek-četrtek 8:00 – 14:30, petek 7:00 – 17:00, sobota 7:00 – 14:00)
– Tržnica Kamnik (8:00 – 12:00)
– Sejem Laško (8:00 – 14:00)
– Sejem Sevnica (8:00 – 12:00)

Ob obisku na tržnici in sejmu nam lahko pustite tudi naročilo za naslednjič.

Naše izdelke lahko najdete tudi v nekaterih trgovinah po vsej Sloveniji:
– v večjih poslovalnicah Kmetijske zadruge Trebnje
– v hipermarketih in supermarketih Mercator
– v Domači štacuni v Celju
– v trgovini Izidor v Sevnici
– v Kmetijski zadrugi Izlake.

Izdelke lahko kupite tudi v naši domači prodajalni na kmetiji po predhodnem naročilu.

Izdelke iz krušne peči uporabljajo tudi lokalni vrtci (vrtec Sevnica, vrtec Krško, vrtec Radeče) in šole (OŠ Boštanj, OŠ Radeče, OŠ Krmelj, OŠ Krško) za popestritev jedilnika s pravim domačim slovenskim kruhom.

NAŠA ZGODOVINA

Hitri pregled pomembnih dogodkov skozi zgodovino, da boste lahko naše začetke pobližje spoznali.

Prevzem in razširitev kmetije
Kmetijo prevzame Jože z ženo Branko. ki jo razširita in se začneta ukvarjati s predelavo suhomesnatih izdelkov ter z dobrotami iz krušne peči.
16 februarja
2005
Začetek prodaje
Izdelke smo začeli prodajati na tržnicah in okoliških sejmih. Prodajo smo razširili, ker so bili kupci zadovoljni z našimi izdelki.  
16 februarja
2008
Prodaja izdelkov v trgovinah
Prepoznavnost kmetije in naše delo se je začelo širiti in izdelki so se začeli prodajati tudi v določenih trgovinah, tako majhnih kot tudi v večjih trgovinah.
16 februarja
2009
Lastna spletna trgovina
Ker želimo našim strankam ponuditi nekaj čisto novega in posebnega, smo se odločili, da prodajo razširimo tudi na splet. V spletni trgovini so predstavljeni naši izdelki, ki čakajo na vas.
16 februarja
2017